Skip to main content

Med en lång historia som går tillbaka till romartiden, har 2000-talsstaden London mycket att erbjuda besökaren. Kända sevärdheter i staden inkluderar det ikoniska klocktornet Big Ben och Houses of Parliament. Besök Westminster Abbey, platsen för brittisk monark kröning, eller åk London Eye för en panoramautsikt över staden. Dess mångskiftande befolkning gör att den har något för alla. Om du är osäker på vad du ska göra under ditt besök är det här bara några förslag.

Stora pesten

Den stora pesten i London var ett utbrott av böldpesten som svepte genom staden mellan 1665 och 1666. Det var det sista stora utbrottet av denna sjukdom i England. Tusentals människor dog och mer än två miljoner människor lämnades hemlösa. Men trots dess fruktansvärda effekter är denna epidemi nu ihågkommen som en historisk händelse. För att lära dig mer om den stora pesten i London, läs den här artikeln! Du kommer att lära dig om dess historia och vad som orsakade den.

Great Fire of London

Den stora branden i London var en stor eldsvåda som rev genom centrala London de första dagarna i september 1666. Branden förstörde mycket av den medeltida staden London, inklusive de romerska stadsmurarna. Förstörelsen orsakad av branden är ofattbar, men det finns flera saker att lära sig om händelsen. Nedan kommer vi att diskutera några av de viktigaste fakta om den stora branden i London. Detta är ett måste att läsa för alla som är intresserade av historien om staden och dess omgivningar.

Stadens omvandling som ett serviceindustricentrum

Stadens omvandling till ett serviceindustricentrum har många fördelar för de lokala ekonomierna och regionen som helhet. Ledare inom dessa sektorer har redan infört planer för att förbättra tjänsterna och minska kostnaderna. Genom att ta dessa idéer och tillämpa dem på staden kan vi hjälpa den att göra omställningen. Och vi kan börja med att göra omvandlingen av vår stad till en framgångssaga inom servicebranschen. Nedan listas några av de viktigaste aspekterna av denna transformation.

Mångfalden av dess befolkning

Staden London är en av de mest mångfaldiga i Storbritannien. 2011 hade den den högsta andelen etniska minoritetsgrupper och den lägsta andelen vita. Endast West Midlands hade en större andel icke-vita. South West förblev dock ett av de mest etniskt olika områdena med den högsta andelen vita britter. Följande tabeller visar mångfalden i London efter etnisk grupp. Det finns en betydande skillnad mellan inre och yttre London.

Sevärdheter

Besök några av de mest ikoniska attraktionerna under 2000-talet, inklusive Big Ben, det berömda klocktornet och Houses of Parliament. Se brittiska monarker krönta i Westminster Abbey, eller ta en tur på London Eye, ett observationshjul som erbjuder spektakulär utsikt över staden. Ingen resa till London skulle vara komplett utan att besöka dessa landmärken. Och missa inte London Zoo, där du kan se en mängd olika vilda djur.