Skip to main content

Innan du planerar din resa till London bör du känna till det viktigaste för att ta dig runt i staden. Lär dig mer om Oyster Card, bussar och teaterdistriktet West End. Det finns många fantastiska upplevelser att ha när du besöker London. Det finns många olika sätt att ta sig runt i staden, och det finns något för alla. Här är några tips för att göra ditt besök i London till det mest minnesvärda. Innan du reser, överväg att använda din telefon som din egen personliga reseguide!

Oyster kort

Om du vill undvika överutgifter för resor i London, fyll på ditt Oyster Card innan du åker. Oyster Card kan laddas på de flesta tunnelbane- och jordstationer, TFL-tåg- och DLR-stationer och många andra platser. För att lägga till kredit, tryck bara på ditt kort på den gula kortläsaren, följ instruktionerna och du är redo! Du kan till och med köpa ett dagspass för ytterligare dagars obegränsad resa.

Om du vill njuta av stadens attraktioner, men inte är alltför sugen på att lägga pengar på en biljett, kanske du vill undvika att resa med tunnelbanan i London. Tuben är notoriskt smutsig och äcklig, så det är viktigt att vidta åtgärder för att hålla dig så hygienisk som möjligt. Att ta med vatten eller en kaffe är viktigt, men se upp för stökig mat och dryck! Det är också viktigt att ta bort ryggsäckarna med mat och dryck, eftersom dessa kan väcka skvaller.

Bussar

Det finns många sätt att ta sig runt i London. Ta bussen 24 för att utforska stadens hjärta. Rutten passerar Westminster Cathedral and Abbey, Big Ben och Houses of Parliament. Den svänger sedan av huvudvägen till Whitehall, där premiärministerns residens ligger. Rutten fortsätter sedan längs den historiska Stranden och passerar lejonstatyerna och Kungliga Domstolarna. Därifrån kan du ta buss 21 för att utforska teaterdistriktet och besöka historiska platser som Kensington Gardens, hemmet för den berömda ”Tin Pan Alley”.

West End teaterdistrikt

Om du planerar ett besök i London är en av de mest populära attraktionerna West Ends teaterdistrikt. Känd som Theatreland, är det Storbritanniens motsvarighet till Broadway. West End är värd för den högsta kalibern av kommersiell teater i den engelsktalande världen. Du kan besöka teaterdistriktet West End för en minnesvärd utekväll. Här kommer du att kunna se framträdanden av internationellt kända skådespelare och artister, samt lokala talanger. Det råder en livlig atmosfär i West End, med teatrar som är koncentrerade nära Leicester Square.

Buckingham Palace

När du besöker Buckingham Palace i London måste du ha några tips i åtanke. Du bör vara medveten om att Palace arbetar med ett tidsbestämt inträdessystem. Därför bör du planera ditt besök i god tid. För att få en bättre chans att få en ledig entréplats bör du köpa dina biljetter online tidigt. Du bör komma cirka 15 minuter före utsatt tid för att undvika långa köer till säkerhetskontroller. På samma sätt, om du är sen, kan du missa turnén.

Trafalgar Square

Det offentliga torget Trafalgar Square ligger i City of Westminster i centrala London. Det skapades i början av 1800-talet runt området som tidigare var känt som Charing Cross. Trots torgets historiska betydelse har torget fortfarande en relativt låg brottslighet och är ett populärt ställe att se film. Här är några roliga fakta om Trafalgar Square. Och om du planerar att åka till London, missa inte chansen att kolla in dess berömda statyer och fontäner!

Notting hill

Om du besöker London, se till att du besöker Notting Hill. Det här exklusiva området har exklusiv shopping, med butiker som Maje och Sandro. Paul Smiths flaggskeppsbutik har tre våningar och har hans personliga samling. Notting Hill är hem för flera coola barer, inklusive Ledbury med två Michelinstjärnor. Medan många besöker Notting Hill bara för att umgås med vänner och njuta av atmosfären, finns det flera saker att göra när de besöker detta område i London.